EXCLUSIEVE SAMENWERKING MET SELENE

Selene logo

Selene produceert reeds meer dan 60 jaar flexibele verpakkingen.
Het Italiaanse familiebedrijf is gespecialiseerd in de productie van een hoogwaardig en compleet assortiment verpakkingen voor industrieel gebruik zoals FFS (Form Fill & Seal) en Stretch Hood folie.

Na een succesvolle audit van de productie sites en een positieve evaluatie van de waarden, normen en visie, startte het partnership tussen Foylo en Selene.

Met deze samenwerking zet Foylo kracht bij in het voeren van een compleet assortiment met een aangepaste oplossing voor elke denkbare toepassing.

Foylo gaat voor duurzaamheid

Foylo investeert in duurzaamheid

Foylo is zich bewust van de plaats van kunststof in het maatschappelijk debat over duurzaamheid en kiest voor innovatieve productietechnologie en hergebruik van grondstoffen en producten. Wij zetten maximaal in op dikte reductie en recyclage. Deze recente samenwerking met de Italiaanse producent Selene onderstreept onze inzet in de minimalisatie van de ecologische voetafdruk van folies en verpakkingen.

NextBag en NextHood: cradle-to-cradle productieproces

Dankzij innovatieve productieprocessen heeft Selene een nieuwe productiefaciliteit geopend voor het terugwinnen van gebruikt plastic materiaal, waardoor het een tweede leven krijgt. Dit productieproces maakt gebruik van een technologie die in staat is om PRP (Premium Recycled Polymer) te produceren – het nieuwe type PE-grondstofkorrel met een minimale impact op het milieu en een kwaliteit die zeer vergelijkbaar is met 100% zuivere polymeren.

DUURZAAMHEID RIJMT MET KWALITEIT

Naast een drastische vermindering van de impact op het milieu, beantwoordt deze circulaire productie aan de kwaliteitseisen die de markt stelt aan het eindproduct.

KWALITEIT RIJMT MET DUURZAAMHEID

Hoe werkt het?

NextBag is ontwikkeld volgens circulaire productie.
Deze productie verloopt in 3 fases:

1. terugwinning en selectie van gebruikte verpakkingen
2. recycling van hoogwaardige grondstoffen
3. hergebruik van grondstoffen voor productie van nieuwe verpakkingsmaterialen

BEKIJK DE NEXTBAG VIDEO

Menu