Foylo Icoon Duurzaamheid

OOK FOYLO WERKT AAN DUURZAAMHEID

Wij zijn ons bewust van de plaats van kunststof in het maatschappelijk debat over duurzaamheid. Wij geloven dat dankzij innovatieve technologie en oordeelkundig (her)gebruik de ecologische voetafdruk van kunststof verpakkingen kan geminimaliseerd worden.

Onze 4 pijlers ondersteunen deze missie.

DUNNER = DUURZAMER

Recycleren is goed. Zoveel mogelijk voorkomen dat er moet gerecycleerd worden, is nog beter. Dat doen we door minder materiaal in omloop te brengen. Een tweede speerpunt van ons duurzaamheidsbeleid is innovatief technologisch onderzoek in samenwerking met onze leveranciers. Ons objectief: steeds dunnere folie met dezelfde uitstekende eigenschappen. Op die manier bieden we onze klanten dezelfde prestaties met minder foliemateriaal. En hoe minder folie, hoe minder er gerecycleerd hoeft te worden.

RECYCLAAT MAXIMAAL INZETTEN

Foylo volgt de mogelijkheden m.b.t. het toepassen van kunststof recyclaat op de voet. Vooral in de bouw en infrastructuur, transportverpakkingen en niet-voedselverpakkingen liggen veel mogelijkheden voor het inzetten van folie ontwikkeld uit recyclaat van kunststof verpakkingsmateriaal. Foylo streeft naar de maximale inzet ervan.

RECYCLAGE

Recyclage is dé manier om een hernieuwbare levenscyclus van onze producten te realiseren, binnen het streven naar een circulaire economie. De meeste folies en tapes in ons assortiment zijn uit slechts één materiaalsoort vervaardigd en dus 100% recycleerbaar. Wij doen er – samen met onze afnemers – alles aan om ervoor te zorgen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Op die manier reduceren we de ecologische voetafdruk van onze producten tot een minimum.

CIRCULAIRE ECONOMIE

Wij kiezen voor duurzame partnerships doorheen de hele keten. Duurzame partners zijn bedrijven die in het productieproces streven naar 100% circulariteit. Dit betekent dat elke grondstof en elk materiaal dat voor een product gebruikt wordt ook weer moet kunnen worden hergebruikt. Circulaire economie vraagt niet alleen om gesloten materiaalkringlopen maar ook om het inzetten van hernieuwbare energie tijdens het productieproces.

DUURZAAM VERPAKKEN. OOK BIJ U?

Contacteer ons en samen kijken we hoe we uw productie en verpakkingen kunnen verduurzamen.

Menu