Smulders, een internationale staalgigant, rekent al verscheidene jaren op Foylo voor LDPE Coex folie die gebruikt wordt bij het spuiten van de gigantische stalen fundaties voor offshore windmolens.

coex folie die gebruikt wordt voor het spuiten van offshore windmolens

NAUWKEURIG GESPOTEN FUNDATIES

In Hoboken aan de Schelde komen naakte stalen buizen toe die daar gelast, gemonteerd en gespoten worden. Dit laatste gebeurt in een reusachtige spuithal van 56 meter lang, 25,5 breed en 22,5 m hoog. Voor het spuitproces van de fundaties, met een diameter tot 8m en een lengte van 18 tot 30m, wordt onze transparante LDPE coex folie gebruikt. Zowel alle open delen als bepaalde onderdelen die niet gespoten mogen worden, worden afgedekt met deze folie. Op die manier kan de gele verf niet binnenin de buizen komen en worden onderdelen zoals bijvoorbeeld de hoogtewerkers niet gespoten. Dit spuitproces dient heel zorgvuldig en nauwkeurig te gebeuren en wordt tot op de cm gecontroleerd en manueel bijgewerkt indien nodig. De fundaties na vertrek laten terugkomen of herspuiten op volle zee wanneer ze geïnstalleerd werden, is namelijk zeer prijzig.

DUBBELE WINST DANKZIJ DUNNERE FOLIE

Voordien werkte Smulders met een opake bouwfolie 100µ . Er werd voor deze toepassing gekozen voor transparante LDPE coex folie in plaats van LDPE bouwfolie omdat deze sterker is en omdat er een doorzichtige folie nodig was. Zo zijn ze in dikte kunnen zakken van 100µ naar 40µ met als resultaat een verlaging van hun folie-afval en een lagere kost voor de klant.

‘Foylo is al jaren een betrouwbare partner en levert uitstekende kwaliteit. Hun service is steeds correct.’ aldus de klant.

GEBRUIKT PRODUCT:

  • LDPE COEX FOLIE 3 LAGIG, dikte ca. 40µ, lengte 100m/rol, breedte 6m.

MEER OVER SMULDERS:

  • Locatie: Smulders is onderdeel van de Franse Eiffage Group en heeft verschillende vestigingen in België, Polen en het Verenigd Koninkrijk
  • Aantal medewerkers: meer dan 1.000 over de verschillende vestigingen
  • Activiteit: Engineering, productie, levering en montage van voornamelijk zware en technisch complexe staalconstructies in volgende markten: Civil & Industry, Offshore Oil & Gas, Offshore Wind.
  • Meer info: www.smulders.com

MEER WETEN OVER HOE WE U ALS BEDRIJF KUNNEN HELPEN BIJ
HET OPTIMALISEREN VAN UW VERPAKKINGEN EN FOLIES?

Contacteer ons via onderstaand formulier of contacteer rechtstreeks uw regionale Account Manager

Ontdek onze recente realisaties

Menu