Kaliber is een maatwerkbedrijf gevestigd in Herentals en biedt onderdak aan meer dan 250 medewerkers. Het bedrijf is een industriële copacker en toeleverancier evenals een betrouwbare logistieke dienstverlener. Sleeven, krimpverpakking, conditionering, montage, houtbewerking, … zijn slechts een greep uit hun activiteiten. Kaliber hecht enorm veel belang aan het volgen van de hoogste kwaliteitsnormen en heeft dan ook, als één van de eerste bedrijven in België, het EFQM-certificaat behaald. Kaliber kiest er resoluut voor om haar activiteiten zo veel mogelijk te verduurzamen.

Doordachte testing als opstart

Een heel belangrijk aspect voor Kaliber, is de kwaliteit van hun verpakking. Om goed te begrijpen waar Kaliber nood aan had, hebben we in de opstartfase enkele testen uitgevoerd. Johan Lievens van Kaliber: “Na de telefonische afspraak hebben we Debbie dan ontmoet en samen zijn we een aantal uren bezig geweest met het uitvoeren van testen die voordien nog geen enkele andere leverancier op die manier uitgevoerd had.” Na deze doorgedreven testfase, besloot Kaliber om met Foylo in zee te gaan wat betreft hun folies en verpakkingen.

Verduurzaming als bewuste keuze

Kaliber startte met het afnemen van onze wikkelfolie. Ondertussen zijn daar ook onze topvellen, tape en sanstrap bijgekomen. Iets later heeft Kaliber haar traditionele wikkelfolie vervangen door één die voor 60% bestaat uit Post Consumer Regeneraat. Ook voor de topvellen hebben ze ondertussen de stap gezet naar folies met een fractie recyclaat in. “We willen de weg van duurzaamheid meer en meer bewandelen en hebben hiervoor in Foylo een betrouwbare partner gevonden.”

HOE KAN FOYLO U ONDERSTEUNEN
IN VERDUURZAMING?

We kijken graag naar de verpakking en folies die u vandaag gebruikt om deze te optimaliseren naar duurzamere opties. De meeste folies en tapes in ons assortiment zijn uit slechts één materiaalsoort vervaardigd en dus 100% recycleerbaar. Sommige van onze producten worden voor meer dan 50% vervaardigd uit Post Consumer Recyclaat en zijn daarom een milieubewuste keuze. We zoeken graag samen met u naar duurzamere verpakkingsmogelijkheden zonder dat u inboet op kwaliteit, rekvermogen of stabiliteit.

MEER WETEN OVER VERPAKKINGEN EN FOLIES
OP MAAT VAN UW MAATWERKBEDRIJF?

Contacteer ons via onderstaand formulier of contacteer rechtstreeks uw regionale Account Manager

Ontdek onze recente realisaties

Menu