De verpakkingsmachine van Ecobati werd regelmatig gestopt door scheuren in de folie. Na elke onderbreking moest een volledige cyclus opnieuw worden opgestart, wat veel tijd- en materiaalverlies veroorzaakte.

pallet gewikkeld met manuele rekfolie
pallet gewikkeld met manuele rekfolie

Testing op maat van de klant

Foylo stelde een stabiliteitstest voor en voerde deze ook uit. Bij deze test wordt onder meer de “trekkracht” gemeten, d.w.z. de exacte kracht van de folie die op het pallet wordt aangebracht en die bepalend is voor de stabiliteit.

Tanguy Debooser, Ecobati, “het was de eerste keer dat dit type test in ons bedrijf werd uitgevoerd. Een doordachte en professionele manier om de kwaliteit van een product in combinatie met de wikkelmachine te meten”.

De kwaliteitstest werd uitgevoerd op 2 types folie, de bestaande folie die de Ecobati gebruikte en een 17µ technische folie die geschikt is voor de specifieke toepassing bij Ecobati. De door Foylo aangeboden film bleek veel effectiever te zijn.

Dunner = duurzamer

Bovendien beantwoordt de 17µ, die dunner is dan de eerder door Ecobati gebruikte folie, rechtstreeks aan de doelstelling van het bedrijf om het plastic afval te verminderen (in dit geval met 32%, terwijl de stabiliteit van het pallet behouden blijft).

Tanguy Debooser, Ecobati, “het gebruik van verpakkingen in ons bedrijfsproces proberen we te minimaliseren. We zullen dus steeds kiezen voor milieuvriendelijke kwalitatieve oplossingen en partners die dezelfde keuzes maken.

Philippe was voor ons het juiste aanspreekpunt. Hij bezorgde ons de juiste info en begeleidde het hele traject van A tot Z. Deze gepersonaliseerde aanpak in combinatie met de kwaliteit van het product en de snelle levering, maakten het verschil”.

Geleverde producten:

 • Machinale stretchfolie
 • Manuele rekfolie
 • Pallethoezen
 • Gepersonaliseerde tape in PP met acryl lijm, 100% recycleerbaar
 • Paklijst
 • PVC-band en gesp

Meer weten over Ecobati:

 • Datum oprichting: 1989
 • Locatie: 7 winkels in België van Doornik tot Aarlen en 4 winkels in Frankrijk. Ambitie om 2 nieuwe winkels per jaar te openen.
 • Aantal medewerkers: 65
 • Activiteit: Verkoop van duurzame en ecologische bouwmaterialen. Advies en opleiding.
 • Meer info: www.ecobati.be

HOE KAN FOYLO U ONDERSTEUNEN
IN VERDUURZAMING?

We kijken graag naar de verpakking en folies die u vandaag gebruikt om deze te optimaliseren naar duurzamere opties. De meeste folies en tapes in ons assortiment zijn uit slechts één materiaalsoort vervaardigd en dus 100% recycleerbaar. Sommige van onze producten worden voor meer dan 50% vervaardigd uit Post Consumer Recyclaat en zijn daarom een milieubewuste keuze. We zoeken graag samen met u naar duurzamere verpakkingsmogelijkheden zonder dat u inboet op kwaliteit, rekvermogen of stabiliteit.

MEER WETEN OVER HOE WE U ALS BEDRIJF KUNNEN HELPEN BIJ
HET OPTIMALISEREN VAN UW VERPAKKINGEN EN FOLIES?

Contacteer ons via onderstaand formulier of contacteer rechtstreeks uw regionale Account Manager

Ontdek onze recente realisaties

Menu