Laag voor laag verrijst de Luikse tramlijn uit de grond. Onder de rails en het dikke beton bevindt zich de dunste laag van de constructie. Een zeer discreet en toch essentieel element: de waterdichte folie. Beter nog: een bouwfolie van hoge kwaliteit, geleverd door Foylo. LDPE-kunststoffolie (polyethyleen met lage dichtheid) is een gangbaar materiaal bij alle wegwerkzaamheden. Zij beschermen wegen tegen opstijgend vocht en grondwater.

werf met bouwfolie
werf met bouwfolie

HET VERSCHIL TUSSEN LDPE EN LDPE-FOLIE

Een LDPE-folie is op zich niets speciaal. Het is een folie van een paar micron die je zowat overal kan vinden. Deze folies worden aangetroffen onder wegen, in gebouwen, maar ook in onze keukens. Het is hetzelfde materiaal waaruit vuilniszakken en sommige verpakkingsfolies worden gemaakt.

Maar één van de redenen waarom Foylo door de Luikse Trammaatschappij (consortium Colas) werd gekozen, was dat het aangeboden product extra kwaliteiten heeft. “Er is al genoeg plastic in gebruik,” legt Philippe Lefebvre uit, de Account Manager die het project voor Foylo begeleidde, “en daarom bieden wij een hoogwaardig, maar 100% gerecycleerde bouwfolie aan.

12 TON DIE DE KLANT NIET HOEFT OP TE SLAAN

Een tweede element dat in het voordeel van Foylo heeft gespeeld, is de mogelijkheid om de folie op afroep te laten leveren. De klant maakt dus gebruik van de logistieke capaciteit van Foylo om de volledige bestelling op afroep te laten leveren op de werf.

KOSTEN ONDER CONTROLE ONDANKS TEKORT

Het tekort aan grondstoffen heeft gevolgen voor de gehele bouwsector. Ook bij kunststoffen is dit het geval.

Foylo zet echter in op stockoptimalisatie, dankzij de stevige partnerships met haar leveranciers. Dit stelt ons in de mogelijkheid om dit concreet project logistiek te ondersteunen. P. Lefebvre: “Wij zijn een steeds belangrijkere speler in de Benelux, waardoor wij gewicht in de schaal kunnen leggen bij onderhandelingen, ten voordele van onze klanten.”

MEER WETEN OVER BOUWFOLIE?

Contacteer ons via onderstaand formulier of contacteer rechtstreeks uw regionale Account Manager

Ontdek onze recente realisaties

Menu