Paniflower (La Lorraine groep) is één van de grootste bloemproducenten in België en een trouwe relatie van Foylo. Tot op heden leverden we voornamelijk wikkelfolies, gripzakjes en sporadisch omsnoeringsband. Het bedrijf heeft ook een volautomatische installatie staan om hun paletten goed, duurzaam & snel te verpakken met rekhoezen of stretch hoods.

Stabiliteitstest

Paniflower wou middels een objectieve test, welke Foylo technisch heeft ondersteund, analyseren in welke mate de stabiliteit van de pallet kan worden verbeterd en dit door de bijzondere technische eigenschappen van de Foylo stretch hood.

Zonder enige aanpassing aan de machine, verwerkte de stretch hood meteen uitstekend. Na de test met de Foylo stretch hood werd een aanzienlijke verbetering gemeten van de palletstabiliteit, in vergelijking met de stretch hood die Paniflower voordien gebruikte.

De Paniflower paletten kunnen voortaan veiliger en probleemloos verwerkt worden doorheen de supply chain. Dit, gecombineerd met de zeer correcte condities van Foylo, zorgt voor een win-win voor zowel Paniflower als Foylo.

WAT IS STRETCH HOOD FOLIE?

Stretch hood is een folie speciaal ontworpen voor palletverpakkingen. Deze wordt over de pallet getrokken en wordt volgens de hoogte van de pallets automatisch afgesneden waardoor deze stabiel worden verpakt. Ze heeft in korte tijd een heel groot marktaandeel verworven dankzij de verschillende voordelen:

1. Stretch hood folie kan enkel machinaal aangebracht worden en wordt over een pallet geschoven zoals je in de video hierboven kan zien.

2. Kostenbesparend op vlak van folie en energie. Er is namelijk geen warmte nodig want de hoes komt vanzelf terug nadat ze werd uitgerokken. Doordat er geen warmte moet opgewekt worden zorgt dit voor een verminderde CO2 uitstoot.

3. De stretch hood methode is een revolutionaire verpakking die zorgt voor een hogere verpakkingsprestatie dankzij de 5-zijdige bescherming tegen vuil, vocht en diefstal. Deze bescherming zorgt ook voor verminderde schade tijdens het transport en opslag.

MEER WETEN OVER HOE WE U ALS BEDRIJF KUNNEN HELPEN BIJ
HET OPTIMALISEREN VAN UW VERPAKKINGEN EN FOLIES?

Contacteer ons via onderstaand formulier of contacteer rechtstreeks uw regionale Account Manager

Ontdek onze recente realisaties

Menu