File door ladingverlies van vrachtwagen. Ongetwijfeld heeft u dit al meermaals gehoord tijdens het verkeersoverzicht. Jaarlijks gebeuren er heel wat ongevallen met vrachtwagens waarvan de oorzaak heel vaak te vinden is in de laadruimte. Om zulke ongevallen te vermijden is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de manier waarop een lading in een voertuig is vastgezet maar ook naar de transportverpakking van deze lading.

Wat de verpakking betreft, verwijst men in de regelgeving naar de Europese norm EUMOS 40509. Een norm die stelt dat u als aanbieder van de lading verplicht bent om deze stabiel aan te bieden en zo nodig bewijs hiervan moet kunnen afleveren. Deze norm beschrijft ook een testmethode om te achterhalen of de transportverpakking van een lading voldoet.

pallet verpakt met stretch hood en getest op palletstabiliteit

Maar hoe kan u nu achterhalen of uw lading voldoende stabiel is?

CS-TS, een bedrijf dat zich richt op het transportveilig maken van laadeenheden, kan je hiermee helpen. Met een mobiel testlab kunnen zij ter plaatste vaststellen of de door u aangeboden ladingen voldoen aan de wettelijke bepalingen. Na het doorstaan van de test, wordt uw laadeenheid gecertificeerd en kan deze veilig de baan op.

Meer informatie over de palletstabiliteit, ladingzekering en de rol van CS-TS in dit verhaal, vind je hier:

MEER WETEN OVER HOE WE U KUNNEN ONDERSTEUNEN EN BEGELEIDEN
NAAR DE OPTIMALE PALLETSTABILISATIE?

Contacteer ons via onderstaand formulier of contacteer rechtstreeks uw regionale Account Manager

Ontdek meer actuele ontwikkelingen

Menu